Rajko Bošnjak in sodelavci: NARAVNE VEŠČINE - Sajenje krompirja pod slamo - dobimo se v vsakem vremenu

20. marec 2010 ob 14:00

Tomačevica pri Komnu - Posestvo Rajka BošnjakaPri Rajku Bošnjaku - Tomačevica pri Komnu
Ob 14:00 se zberemo na posestvu. Prvo uro se seznanjamo s prostorom, osnovami premakulture in biodinamičnega kmetovanja. Ogledali si bomo osnovne zakonitosti oskrbe tal in zalivanje v sušnem kraškem obdobju. Naslednji dve uri sta predvideni za sejanje krompirja pod senom. Edino orodje, ki ga potrebujemo za saditev, okopavanje in pobiranje krompirja, so grablje (železne), zato je zaželeno, da jih prinesete s seboj. Po delu bomo pojedli krožnik mineštre in kruh, spečen na žerjavici. Celotna delavnica bo trajala do 17:00, po želji pa bomo nadaljevali z druženjem ob ognju.

Naravne veščineIzobraževanje za odrasle bo izvedel Rajko Bošnjak, ki ima dolgoletne izkušnje z vrtnarjenjem, kmetovanjem in čebelarjenjem na način, prijazen do okolja in živali.

Učenje žongliranja z Anjo Otroci se bodo zabavali po svoje: naravne veščine, delo s konji, igre in ostale spretnosti jim bosta približala Mitja Horvat in Anja Bošnjak (študentka fakulteta za šport). Za mineštro, kruh in pripovedovanje zgodb otrokom bo poskrbela Bojana Bošnjak.

Cena za odrasle: 10€
Cena za otroke: 5€

Več o Šoli naravnih veščin za otroke, ki jo je ustanovil Mitja Horvat, si lahko preberete na http://dolinamiru.blogspot.com/.

POT DO POSESTVA RAJKA BOŠNJAKA:

1. IZ SMERI ŠTANJEL:
Do Štanjela pridete iz Sežane ali iz Nove Gorice (pribl.25 km). Zavijete v smer Komen. Mimo vasi Kobjeglava, po 2,1 km je na desni strani na samem posestvo (pred vasjo Tomačevica, vidi se lesena vhodna lesa). Parkirajte desno ob cesti pri ostalih avtomobilih.

2. IZ SMERI KOMEN:
Posestvo je takoj za vasjo Tomačevica. Ko se neha polna črta na cesti zavijte levo in parkirajte pri ostalih avtomobilih.

PREDPRIJAVE SPREJEMAMO DO PETKA, 19. MARCA DO 19. URE.

tel..: 05 30 57 610


V primeru slabega vremena prinesite s seboj še primerna oblačila in dobro voljo!