Mož, ki je sadil drevesaJean Giono: Mož, ki je sadil drevesa. Priljubljena kratka zgodba z duhovnim in ekološkim sporočilom nas popelje v opustelo pokrajino, kjer se glavni junak odloči, da bo posvetil svoje življenje sajenju dreves. V samoti dosledno opravlja svoje poslanstvo in čez dvajset, trideset let ...

trda vezava, barvni tisk, ilustracije lesorezi, A5 format, leto izdaje 1998
cena: 35 €  (zadnji izvodi)
                                           

 Duhovna govorica pravljicJanez Svetina: Duhovna govorica pravljic s pravljico F.S. Finžgarja Kačja dolina. Avtor je kot psiholog, filozof in dober poznavalec duhovnega izročila Sri Aurubindeja poznan predvsem po svojih knjiga o integralni jogi in prizadevanjih za boljše slovensko šolstvo. Zapisi o pravljicah so nastajali kot radijske oddaje Radia Slovenije. Modrost Vzhoda in Zahoda se v pravljicah zbližujeta v pravljičnih simbolih, v katerih je skrito sporočilo za naša duhovna iskanja. Dodana je izvirna različica Finžgarjeve Kačje doline z ilustracijami.

trda vezava, barvni tisk, ilustracije lesorezi, A5 format, leto izdaje 1999
cena: 25 €SavitriZgodba o Savitri: pripoved vidca Markandeje iz Mahabharate. Staorindijska epopeja Mahabharata je bogata zakladnica najzgodnejših pričevanj o duhovni zapuščini naše civilizacije. Ena izmed številnih pripovedi je tudi zgodba o mladi ženi, ki je obvarovala moža prezgodnje smrti. Ob njej se prred nami vrstijo izklesani liki modrecev, asketov, vidcev in puščavnikov. Prevod je delo Vlaste Pacheiner-Klander, prevajalke iz sanskrta in avtorice številnih stokovnih člankov o staroindijski kulturi, ki je prevodu dodala še obsežno spremno besedo.

trda vezava, barvni tisk, ilustracije, A5 format, leto izdaje 2002
cena: 25 €KosovelSrečko Kosovel: Sonce na Krasu. Kosovel se je zapisal v slovensko zgodovino kot prezgodaj umrli literarni genij, avantgardist, drzen družbeni kritik, predvsem pa kot pesnik samotnih, grenkih izpovedi. V tej zbirki ga zagledamo v drugačni luči - pred nami je nežen opazovalec narave in zbiralec drobcev vsakdanjega življenja: rad se igra, rad miruje, njegovo srce se odpira pred nami in v njem je veliko sončne svetlobe. Njegove najbolj znane otroške pesmi so postavljene ob bok kraškim impresijam - prijetno branje za otroke in odrasle. Ilustracije ob pesmih so izklesane iz kamna.

trda vezava, barvni tisk, ilustracije, A5 format, leto izdaje 2002
cena: 25 €Sinji kliciKristijan Muck: Sinji klici. So steze, ki vodijo v temačne, tesnobne globine, in so steze, ki vodijo na prizorišča z odprtim razgledom. Sinji klici nedvomno vodijo navzgor. Daleč pod nami ostajajo prizori mesta z značilnim prenapetim delovnikom, hrupom in množico ljudi. Dvigujemo se v stene nad dolinskimi meglami in oblaki, zrak postaja čistejši in ostrejši, tišina neizprosna, in kar je morda najpomembnejše, svetloba začenja premagovati temo ... Ciklus petintridesetih pesmi je obogaten z risbami Petra Abrama, kratkim zapisom akademika dr. Tarasa Kermaunerja, najboljšega poznavalca Muckovega ustvarjanje, in z drobci avtorjeve biografije.

trda vezava, barvni tisk, ilustracije, leto izdaje 2006
redna cena: 10,00 €