Matjaž Regovec: DELO S SANJAMI - jungovsko psihoanalitski pristop; mesta v skupini so še prosta, za udeležbo se lahko prijavite tudi tik pred pričetkom

20. junij 2010 ob 15:00

Pedrovo nad Branikom - dvoranaCarl Gustav Jung Psihoanaliza sanj se je začela s Sigmundom Freudom in njegovo pionirsko »Interpretacijo sanj«, ki je izšla leta 1900. Freud je sanje videl predvsem kot »skrivanje«, kondenzacijo, zamenjavo in simbolizacijo tistega, kar se nahaja v podzavesti oziroma smo vanjo potisnili. Carl Gustav Jung je bistveno razširil pojmovanje in delo s sanjami. Bistvena dimenzijska razlika je v tem, da je vanje vključil duhovno dimenzijo doživljanja in izražanja sanj, ki jim po definiciji vlada Višji jaz ali sebstvo, ki je »šef« osebnostne preobrazbe in duhovne rasti. Sanje zato v jungovskem smislu vedno kompenzirajo naše zavestno stališče, ki je praviloma enostransko in polno omejitev, ki jim vladajo oziroma jih pogojujejo naši obrambni mehanizmi. Ukvarjanje s sanjami je kraljevsko delo potrpežljivosti in obvezno nenasilnega raziskovanja vsebin, ki jih s seboj prinašajo. Na delavnici se bomo osredotočili na praktično delo s konkretnimi sanjami, ki jih predstavil voditelj, in videli bomo, kako lahko le-te zaživijo na način, s pomočjo katerega lahko pridobimo globlje in popolnejše razumevanje sebe in drugih.


Jungova mandala iz njegove Rdeče knjige


Matjaž RegovecMatjaž Regovec je diplomirani analitični psiholog ter kvalificirani jungovski psihoanalitik. Polno dela v svoji psihoanalitični in psihološko-astrološki svetovalni praksi v Ljubljani, Beogradu in Budimpešti. Njegova poklicna specializacija je delo z visoko profesionalnimi osebami ter delo z jungovskimi skupinami za analizo sanj – metode, ki jo je razvil sam in s pomočjo katere na redni osnovi vodi oziroma povezuje skupine na omenjenih treh lokacijah. Je avtor številnih psihoanalitičnih in psihološko-astroloških knjig. Pred vrati je izdaja njegove naslednje knjige: »Psihološka astrologija – temeljna vprašanja véde«. Je direktor Instituta za psihološko astrologijo in psihoanalizo (IPAL) , ki ga je ustanovil leta 1993.

Delavnica traja od 15.00 do 18.00. Za osvežilne napitke ob odmoru bo poskrbljeno (čaj, kava).

Cena:
20 evrov
ob predprijavi in nakazilu do 17. junija 2010 na
USTVARJALNO SREDIŠČE ABRAM
TRR 0475 0000 1385 793,
ZADEVA: DELO S SANJAMI in

25 evrov po 17. juniju ter na dan delavnice.

Število udeležencev je omejeno. Za prijavo potrebujemo vaše ime, priimek, e-naslov in telefon, kar lahko sporočite na ali tel. 05 30 57 610.