Eva Humar Faganel: BACHOVE CVETNE ESENCE

05. marec 2011 ob 15:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

dr. Edward Bach Cvetno terapijo je v tridesetih letih 20. stoletja razvil doktor Edward Bach. Prepričan je bil, da pravi vzroki bolezni izvirajo iz negativnih čustvenih stanj kot so sovraštvo, jeza, ljubosumje, strah, malodušje, zaskrbljenost. Verjel je tudi, da zdravila, ki pomagajo odpraviti takšna negativna čustvena stanja, lahko najdemo samo v naravi. Izbral je 37 rastlin in na osnovi studenčnice iz njih izdelal 38 cvetnih esenc, ki pomagajo oblikovati pozitivna čustvena stanja kot so mir, pogum, zaupanje, ljubezen. Te esence nam pomagajo, da ponovno vzpostavimo naše duševno ravnovesje in nas na ta način povežejo z lastnimi duševnimi in telesnimi samozdravilnimi močmi.

Predavanje je uvod za vse, ki se zanimate za spoznavanje esenc in njihovo uporabo. Nadaljevalno srečanje (datum še ni določen) bo praktične narave, med sprehodom v naravi poiščemo rastline za izdelavo pratinkture cvetlične esence. Vsak udeleženec delavnice bo dobil vse potrebne pripomočke za izdelavo esence, ki jo po delavnici odnese domov.

Betlehemska zvezda, februarska rožica

Eva Humar Faganel je doma iz Brestovice. S cvetno terapijo se je srečala ob bolezni v družini in v tistem težkem obdobju je bila ta metoda zdravljenja vsem članom v veliko pomoč. Kasneje se je izobraževala na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo, pri prof. Ireni Roglič Kononenko. Vodi seminarje in delavnice, cvetne esence tudi sama izdeluje. Ureja si vrt Bachovih cvetov. Do sedaj je cvetno terapijo predstavila na Eko dnevih LU Nova Gorica, v oddaji Mozaik na TV Primorki, v centrih za dnevne aktivnosti starejših v Šempetru in Novi Gorici, Youth hostlu Pliskovica ...

Prispevek: 12€
Informacije o vsebini: 041-397-288 (Eva Humar Faganel)
Oglejte si njeno spletno stran: http://www.evaesence.com/

Ta dan bo na voljo v slovenščino prevedena literatura o Bachovi cvetni terapiji.

»O zdravju lahko govorimo samo takrat, ko med dušo, značajem in telesom vlada popolna skladnost.« Dr. Edward Bach