Fanči Perdih: EKOLOŠKO REŠEVANJE PROBLEMOV NA DOMAČEM VRTU

10. april 2011 ob 16:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

Pogosto slišimo, da se ekološka pridelava ne obnese povsem, da so pridelki pičli in da rastline obolevajo. Po vrsti predavanj, s katerimi osvetljujemo različne ekološke pristope k lastnemu pridelovanju hrane, smo se že prepričali, da ima Slovenija vrsto zanimivih ekoloških priidelovalcev, ki so tudi tržno uspešni. Tokrat se nam bo predstavila Fanči Perdih iz Kresnic pri Litiji, ki vodi podjetje AMARANT. Tisti, ki iščete za svoje posevke neoporčena semena, ste ga verjetno že zasledili. Katere so najpogostejše napake vrtičkarjev? Kako si lahko pomagamo pri obdelavi zemlje in negi rastlin, da nam bodo le-te dale največ, kar zmorejo? V prvi tretjini srečanja bo gostja govorila o pogojih in postopkih za delo z rastlinami v skladu z naravnimi zakonitostmi, v zadnjih dveh tretjinah pa poglobljeno odgovorjala na vprašanja slušateljev o problemih, ki se pojavljajo na njihovih vrtovih (zakaj problem sploh nastane in kako ga lahko rešujemo).

Ročno pakiranje ekoloških semen Fanči Perdih je vodja edine ekološke semenarske hiše v Sloveniji. Ukvarjajo se s pridelavo semen zelenjadnic in delno zelišč. Trenutno so njihovi kooperanti ekološki kmetje iz Bele Krajine, osrednje Slovenije in Gorenjske. Sodelujejo z Avstrijsko ekološko semenarsko hišo Reinsaat, ki ima v ponudbi že 5 njihovih semen. Glede na zahtevnost pridelave morajo svoje kooperante usmerjati in jim svetovati , da pridelajo zdrave rastline za semenitev, zato so njena predavanja zasnovana predvsem na podlagi njenih lastnih dolgoletnih izkušenj.

S seboj bo predavateljica prinesla semena in sadike iz njihove ponudbe. Zaradi enostavnejšega naročanja jih lahko v naprej rezervirate za prevzem na predavanju. V vsa prednaročila bo dodan njihov izdelek ČOKONJAM. Preberite si ponudbo na njihovi strani www.amarant.si in jim sporočite svoje želje. K nakupu posebej vabljeni tisti, ki želite dobiti dobro semensko osnovo za pridelovanje lastnih semen ali pa vas ta dejavnost zanima kot vir dodatnega zaslužka.

Cena predavanja: 8€