dr. Biljana Dušič: AJURVEDSKA ŠOLA - 1. MODUL, 3. del

od 11. do 12. junij 2011

NA PEDROVEM - dvorana

V dobi dinamičnega informacijskega pretoka med izročili in tradicionalnimi znanji različnih kultur sveta se na zahodu vedno bolj uveljavlja tudi ajurveda, ki še zdaleč ni le ena izmed "novodobnih eksotičnih zdravilnih praks" ali pa znanje, primerno le za vzhodnjake. Njena tisočletna modrost nas ponovno vrača k globljemu razumevanju sebe in nam pomaga, da v napetem sodobnem ritmu življenja vzdržujemo psihično ravnovesje in fizično zdravje. S pomočjo prepoznavanja njenih preprostih principov lahko določamo svoje dnevne ritme, najbolj ugodno prehrano in vaje za ohranjanje uravnoteženega odnosa med telesom, čustvi, umom in duhom.

AJURVEDSKA ŠOLA, ki jo že nekaj let vodi dr. Biljana Dušič, obsega tri module z 200 urami izobraževanja. Pri nas bomo začeli s 1. modulom, ki ga bomo predelali v štirih koncih tedna, predvidoma v naslednjih datumih:

9.,10. april 2011
14., 15. maj 2011
11., 12. junij 2011
2., 3. julij 2011
Ko bo skupina oblikovana, bomo lahko datume in ure morda prilagodili.
Čas trajanja v soboto od 10.00 do 17.00, v nedeljo od 8.00 do 15.00.

Program prvega modula obsega podrobnejšo poglobitev v naslednje teme:

zgodovina in filozofija ajurvede
sankhya filozofija (3 telesa, 5 ovojev, 7 centrov)
tattve
pet velikih elementov
gune
veje ajurvede – nekoč in danes
doše – telesno, psihološko
prakrti – vikrti
ama
prana, tejas, ojas – višje oktave doš
agni
ajurvedska tkiva (faze razvoja, stranski produkti, motnje)
kanali telesa
vaje

Udeleženci dobijo tudi pisno gradivo, veliko je priložnosti za postavljanje splošnih in osebnih vprašanj. Namen šolanja je pridobiti poglobljen vpogled v ta tradicionalen medicinski sistem in osvojiti znanje do te mere, da je možna samostojna presoja in ukrepanje po principih ajurvede na področju preprečevanja bolezni in reševanja lažjih akutnih bolezenskih stanj, kot so prehladi in podobno. Znanja, pridobljena v tem šolanju, lahko občutno izboljšajo kvaliteto dela pri vseh poklicih, ki se ukvarjajo s pomočjo sočloveku: socialni delavci, zdravniki, medicinske sestre, farmacevti, maserji, fizioterapevti...

dr. Biljana Dušić na Pedrovem Vodi dr. Biljana Dušić, zdravnica (1957). Študij medicine je končala v Beogradu, magisterij na temo »Duševno zdravje v skupnosti« je obiskovala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Slabih 10 let je delala kot splošna zdravnica v Ljubljani, od tega zadnje leto s duševno bolnimi pacienti, ki so se usposabljali za samostojno življenje. Že vrsto let vodi posvetovalnico za preventivo in psihosomatiko »ADITI«. Po študiju uporabe sanskrta, staroindijskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani in Zagrebu, se je več let posvečala individualnemu študiju tradicionalnih ajurvedskih tekstov in vključila ajurvedski pristop kot primaren pri obravnavi obiskovalcev svoje posvetovalnice. Ajurvedo tudi redno poučuje v svoji šoli ajurvede, ki je zamišljena kot enoletni študij. Prakticira in poučuje tudi jogo in izvirni Chen stil kitajske veščine taijiquan (tai chi).

Oglejte si njeno spletno stran: http://www.aditi.si/
Več informacij o šoli: 040/ 169 289 ali e-mail:

Cena celotnega 56-urnega tečaja je 460 €.
Plačate v dveh obrokih: ob prvem srečanju prvega in ob petem drugega.
Za prijavo nam na naš telefon 05 30 57 610 ali sporočite ime, priimek, naslov, telefon in e-naslov. Prijava je potrjena, ko plačate prvi obrok na naslov USTVARJALNO SREDIŠČE ABRAM, BRANIK 243, 5295 BRANIK; TRR 0475 0000 1385 793.

PREBERITE SI INTERVJU S PREDAVATELJIVO V SOBOTNI PRILOGI PRIMORSKIH NOVIC (klikni za ogled).