DNEVI STARE GLASBE 2011 - Dramsam Ensemble in plesna skupina Compagnia del Bontempo (Italija): GIBANjE PLANETOV IN DUHA V KOREOGRAFIJAH PLESOV IZ 15. STOLETJA

26. avgust 2011 ob 20:00

ŠTANJEL - Grajsko dvorišče in druga prizorišča

V okolici gradov Štanjel in Rihemberk je mnogo arhitekturnih biserov, ki so čudovita koncertna prizorišča. V okviru novonastalega festival glasbe srednjega veka in kasnejših obdobij bo v teh krajih šest mednarodnih koncertov, slovesna otvoritev pa bo v petek, 26. avgusta 2011 v Štanjelu. Dogajanje se bo začelo že ob 16. uri, ko bodo ob Vhodnem stolpu rokodelci različnih starih obrti prikazovali svoje spretnosti, kar vse bo uvod v otvoritev ROKODELSKE DELAVNICE VITEZ ob 18.30.

Natančen program spremljevalnih dogodkov boste prejeli ob prihodu v Štanjel.


Štanjel


Bassadanza BASSADANZA: Prve primere dokumetiranih koreografij, med katere spadata tudi italijanski ples ballo in bassadanza, lahko najdemo v rokopisih 15. stoletja. Na tedanje dvore nas bo tokrat popeljal ansambel Dramsam iz sosednje Gorice, ki se že skoraj 30 let ukvarja z raziskovanjem in izvajanjem predbaročne glasbe in plesa. Pridružili se jim bodo plesalci Compagnie del Bontempo iz Gradiške in nam pričarali praznično vzdušje.


Vstopnina za koncert:
15 evrov,
20 evrov - sedež pri mizi z možnostjo postrežbe (rezervacije na ali 05 30 57 610)

5 evrov - stojišče na kamniti terasi nad dvoriščem.

Število sedežev je omejeno, zato priporočamo nakup vstopnice v predprodaji preko EVENTIMA:

- neposredna predprodaja na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji (vse pošte, Petrolove črpalke, Big Bengove prodajalne, ...),
- preko spleta: www.eventim.si,
- telefonska prodaja: 01 420 5000.


Naslovnica kataloga Oglejte si katalog, ki ga lahko v tiskani obliki brez plačila naročite po telefonu (031 310 800 - Barbara) ali na . V njem so predstavljeni glasbeniki, prizorišča in izbrana gostinska ponudba.


Po koncertu ste vabljeni na ogled nočnega Štanjela. Odprta bodo vsa razstavišča.