DNEVI STARE GLASBE 2011 - Xavier Diaz-Latorre: FANTAZIJE IN PLESI ŠPANSKIH ZLATIH STOLETIJ

02. september 2011 ob 20:00

SVETO PRI KOMNU - Cerkev sv. Tilna v Svetem

Solistični koncert španskega mojstra je nedvomno vrhunec Dnevov stare glasbe 2011. Eden najpomembnejših lutnjistov in kitaristov našega časa, znan tudi po sodelovanju z Jordijem Savallom in skupino Hesperion XXI, nas bo z intimnimi in čarobnimi fantazijami na vihueli, španski sorodnici lutnje iz 16. stoletja, ter barvitimi in živahnimi plesi na baročni kitari iz 17. stoletja odpeljal v obdobje, v katerem je nastala tudi cerkev sv. Tilna v Svetem.

Xavier Diaz-Lattore


Število sedežev je omejeno, zato priporočamo nakup vstopnice v predprodaji preko EVENTIMA:

- neposredna predprodaja na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji (vse pošte, Petrolove črpalke, Big Bengove prodajalne, ...)
- preko spleta: www.eventim.si
- telefonska prodaja: 01 420 5000.

Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred koncertom.
Cena: 15 evrov


Po koncertu ste vabljeni na pogovor z glasbenikom v Špacapanovi hiši v Komnu. Zagotovljen bo prevod v slovenščino.

***

MOJSTRSKA DELAVNICA:
Xavier Diaz-Latorre je profesor za stara brenkala in komorno igro na visoki šoli za glasbo v Barceloni (ESMUC). V soboto 3. septembra 2011, se ob 10.00 lahko udeležite mojstrske delavnice pod njegovim vodstvom. Za aktivno udeležbo obvezne predprijave ali 05 30 57 610.

Cena: aktivni udeleženci - 20 €,
pasivni udeleženci - 5 €
Naslovnica kataloga Oglejte si katalog, ki ga lahko v tiskani obliki brezplačno naročite po telefonu (031 310800 - Barbara) ali na . V njem so predstavljeni glasbeniki, prizorišča in izbrana gostinska ponudba.