DNEVI STARE GLASBE 2011 - FATA LA PARTE (Švica): AMOR LOCO

04. september 2011 ob 19:00

Pedrovo nad Branikom - Cerkvica Sv. Duha

Skupina je nastala leta 2008 v sodelovanju študentov in profesorjev ženevskih konservatorijev za staro glasbo z namenom, da bi (p)-oživili glasbo predvsem španske renesanse. Njihovo ime izhaja iz istoimenske skladbe španskega skladatelja in poeta Juana del Encine, očeta španske drame, in prav temu vsestranskemu umetniku, ki je služil na dvoru katoliških kraljev na prelomu iz 15. v 16. stoletje, je posvečen tudi program, tokrat prvič predstavljen tudi pri nas.

FATA LA PARTE

Glasbeniki:
Monica Prada, sopran
Patricia Esteban, kljunaste flavte, viola da gamba
Barbara Ceron Olvera, harfa
Cecilia Knudtsen, viola da gamba
Bor Zuljan, vihuela, renesančna kitara
Massimiliano Dragoni, tolkala

Kako do prizorišča:
Odcep za vasico, ki leži na severnem pobočju kraške planote blizu gradu Rihemberk, je na cesti med Branikom in Komnom. Pri smerokazu za Pedrovo zavijete desno in vozite približno 2 km vse do označenega parkirišča.

V času pred koncertom in po njem bo odprta domača galerija Petra Abrama, ustvarjalca, ki se posveča raznovrstnim slikarskim in kiparskim tehnikam, med katerimi prevladuje obdelovanje kamna, v zadnjem času pa tudi risba, ki je v sodobnem likovnem ustvarjanju skorajda prezrta tehnika likovnega izražanja.

Zaključni koncert članov skupine Fata la parte je nastajal med enotedenskim študijskim delom na Pedrovem. Stroške njihovega bivanja in nastopa je podprl Kulturni dom Nova Gorica v sodelovanju z italijanskim festivalom Musica Cortese.

VSTOP PROST!