Tran-Thi-Kim-Dieu: TRPLJENJE - VZROKI IN REŠITVE

30. oktober 2011 ob 16:00

Pedrovo nad Branikom - dvorana

Ali obstaja kakršna koli rešitev za problem trpljenja? Na popoldanskem srečanju bomo poglobljeno raziskali vprašanje trpljenja in obravnavali različne metode učenja in poučevanja, katerih cilj je konec trpljenja. Program je namenjen tudi tistim, ki se ukvarjajo ali pa so bolj ali manj tesno povezani z vzgojnim in izobraževalnim delom, ter delajo z ljudmi v različnih skupinah.

Tran Thi Kim Dieu Tran-Thi-Kim-Dieu, je bila rojena leta 1949 v Južnem Vietnamu v družini mahayana budistov. Svoje do- in po-diplomske študije iz farmacije je opravila na Univerzi v Montpellierju (Francija) ter na tem strokovnem področju kasneje delala deset let. Ob študiju je preučevala vzhodne filozofije in glavne svetovne religije in svete spise, vključno z Biblijo. Teozofskemu društvu se je pridružila leta 1972 in v njem delovala v različnih vlogah, vključno z vodstvenimi. Od leta 1987 vodi v Parizu enomesečne tečaje o temeljih teozofije, o velikih religijah in filozofijah ter o Krishnamurtijevih učenjih. V delo EFTS je vključena od leta 1989 in bila izvoljena na položaj predsedujoče leta 1995, s ponovno izvolitvijo v letih 2001, 2004 in 2007. Poleg tega je članica Generalnega Sveta mednarodnega Teozofskega društva, Generalna sekretarka francoske sekcije in predsednica Sveta ITC centra v Naardnu. Predavala je v številnih mestih po Evropi, ZDA (Krotona Institute of the TS), Australiji, Novi Zelandiji in Kanadi ter vodi redne meditativne tečaje v Naardnu in Barceloni. Pogosto potuje po Evropi, da bi spodbudila sodelovanje in promovirala učenja kot tudi izkušnje v zvezi z delom v Teozofskem društvu. Njena glavna skrb je posvečena promociji novega načina življenja s pomočjo univerzalne etike in mistične razsežnosti zavesti.

Predavanje bo v angleškem jeziku s prevodom v slovenski jezik.

Teozofsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1875 in je po vsem svetu razširjena organizacija, katere osnovni cilj je univerzalno bratstvo, ki temelji na spoznanju, da je življenje v vseh svojih mnogostranih oblikah, človeških in nečloveških, nedeljivo eno. Društvo svojim članom, ki jih združuje skupno iskanje resnice in želja po učenju pomena in namena obstoja preko študija, razmišljanja, čistosti življenja in ljubečega služenja, ne vsiljuje nobenega verovanja.

Prispevek: 10 €

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Zavodom RMAN iz Kopra. Na spletni strani TEOZOFSKIH NOVIC si lahko preberete več o gostovanju Tran-Thi-Kim-Dieu v Sloveniji, o teozofiji in njenem poslanstvu. OGLEJTE IN NATISNITE SI VABILO.

OPIS POTI DO NAS.