dr. Milko Novič: VSE O PRIPRAVI MILA

16. april 2010 ob 16:30

Pedrovo nad Branikom - dvorana


Žetev sivke na kraškem posestvu dr. Milka Noviča Po prijetnem druženju z dr. Novičem na predavanju SIVKA NA KRASU nadaljujemo poglabljanje v temo pridelovanja dišavnic v naših krajih z delavnico, na kateri se bomo praktično sezanili, kako je mogoče sivko in njeno eterično olje uporabiti v izdelkih, ki jih je mogoče tržiti. Doma pripravljeno milo se vse bolj uveljavlja – odlikuje se z naravnimi sestavinami, njegovo lastnosti pa lahko prilagajamo svojim potrebam, željam in ustvarjalnemu navdihu.

Na prvem delu delavnice bomo prisluhnili teoretičnemu predavanju s pomembnimi podatki o postopku, potem pa bo vsak izmed udeležencev določil sestavo vhodnih surovin in ob mentorstvu izpeljal celotno izdelavo mila. Domov odnesete 1,2 kg izdelkov.

Čas delavnice: od 16.30 do 21.30.
Tisti, ki se jim bo mudilo, bodo lahko izdelovali milo med prvimi in zaključili delavnico bolj zgodaj.

Vsak udeleženec bo dobil osnovne sestavine in vse potrebne pripomočke: maščobe, NaOH, barvo, palični mešalnik, posodo za mešanje reagentov, tehtnico, lay kalkulator, menzuro, destilirano vodo, dostop do interneta in ustrezna zaščitna sredstva (očala, rokavice). V ceno ni všteto eterično olje sivke in sivkin cvet (olje 6,00€ 10ml, vosek 1€, borova smola 1€). Doplačate lahko tudi karitejevo maslo (5 € za 10 dkg masla).

Najbolj primeren model za milo S seboj lahko prinesete svoje dodatke, ki bi jih radi dodali milu, predvsem eterična olja in cvetje. Obvezno potrebujete le model za vlivanje mila (gospodinje ga uporabljajo za peko kolačev in ga lahko dobite v vsaki trgovini s kuhinjsko posodo).

Več o dr. Noviču in temi njegovega zadnjega predavanja si lahko prebrete v našem arhivu dogodkov.

Cena delavnice: 45 evrov
Poskrbljeno bo za napitke in okrepčilo.

Število udeležencev je zaradi dolžine postopka in varnosti omejeno na 10. Prijave že sprejemamo na tel. 05 30 57 610 ali .